NOUTATI

Festivalul folcloric de la Moreni, la cea de-a VIII-a ediție „Dragobete Morenete” 2024 și-a desemnat câștigătorii.

În perioada 24-25 februarie 2024, municipiul Moreni a găzduit cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete – Morenete”. Evenimentul, organizat de Clubul Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena, cu sprijinul Ministerului Educației și al Primăriei Moreni, a reunit peste 300 de concurenți din toată țara, care au evoluat în secțiunile de soliști vocali, instrumentiști, ansambluri folclorice de dansuri, grupuri vocal-folclorice și ansambluri de cântece și dansuri.

Juriul condus de interpreta Corina Dragomir a avut parte de evoluții remarcabile, precum cele ale celor peste 40 de soliști și 25 de ansambluri prezente. Printre surprize s-a numărat prezența Ansamblului Țărăncuța din Republica Moldova. Trofeul ediției 2024 i-a revenit Ansamblului folcloric Mugurașii Brâncovenilor din Olt.

Premii importante au mai fost obținute de artiști din Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Moreni, Brăila, Bucșani sau grupuri ca Plai de dor din Slatina și Moștenitorii din Oradea. Momente speciale le-au constituit parada costumelor populare și celebrarea a trei cupluri longevive. Recitaluri au susținut nume precum Corina Dragomir, invitatul Ciprian Drăgan și ansambluri ca Pandelașul sau Plaiurile Oltețului.

Urmariti-ne pe Google News