NOUTATI

Festivalul Colindelor: O Celebrare Plină de Farmec și Tradiție în Comuna Moroeni

În comuna Moroeni, județul Dâmbovița, va avea loc în data de 10 decembrie 2023, un eveniment deosebit ce își propune să aducă în sufletele oamenilor bucuria și tradiția specifică sărbătorilor de iarnă. „Festivalul Colindelor”, ajuns la cea de-a V-a ediție, este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu Primăria comunei Moroeni și Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Evenimentul are loc la Căminul Cultural Moroeni, începând cu ora 11:00, și aduce în prim-plan colindele, unul dintre cele mai autentice și iubite elemente ale folclorului românesc. Cu gândul de a păstra și răspândi tradițiile de Crăciun, festivalul propune participanților o călătorie muzicală și spirituală prin bucuria și farmecul specific acestei perioade.

Printre invitații speciali se numără Paul Surugiu-FUEGO, unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați interpreți de colinde din România, alături de ansambluri folclorice venite din diferite zone ale țării, precum Maramureș, Suceava, Neamț, Botoșani și, desigur, Dâmbovița. Aceștia vor încânta publicul cu colinde tradiționale, aducând atmosfera autentică a magiei sărbătorilor de iarnă.

În același timp, Festivalul Colindelor își propune să aducă o notă de spirit comunitar și solidaritate, oferind participanților ocazia de a se reuni într-un spirit de bucurie și pace, și de a vesti împreună Nașterea Domnului Iisus Hristos.

Urmariti-ne pe Google News