NOUTATI

Explozie devastatoare la Călimănești: Patru muncitori au decedat și alți cinci au fost răniți într-o tragedie amintind de Crevedia

În cursul nopții la Călimănești, județul Vrancea, a avut loc o tragedie cu bucluc asemănătoare cu cea de la Crevedia din luna trecută. Un incendiu teribil urmat de o explozie de proporții a avut drept rezultat patru muncitori decedați și alți cinci răniți. Autoritățile au fost imediat alertate cu privire la această tragedie în jurul orei 01:30.

Se pare că muncitorii operau un utilaj care a atins o conductă de gaze din localitate, luând foc și ulterior explodând. Flăcările au putut fi observate de la distanțe apreciabile, spre groaza celor din apropiere. Cei patru lucrători decedați erau angajați ai unei companii implicată în construcția autostrăzii A7.

După explozia puternică, salvatorii au activat planul roșu, urmând imediat un efort de salvare masiv. „La fața locului s-au deplasat șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD și o autospecială de transport persoane și victime multiple”, a declarat Florin Olaru, reprezentant al ISU Vrancea.

Cei răniți grav au fost transportați de urgență la spitalele din București cu elicopterele SMURD. Autoritățile au evacuat zona înconjurătoare pe o rază de 500 de metri ca măsură de precauție.

O investigație este în curs pentru a determina cauza exactă a exploziei. Deși momentan, se presupune că manevrarea greșită a unui utilaj a dus la lovirea conductei de gaze, urmând a se lăsa cu consecințe fatale.

Urmariti-ne pe Google News