NOUTATI

Exercițiu complex de intervenție în caz de accident aviatic în județul Dâmbovița

Autoritățile de intervenție din județul Dâmbovița au fost puse în alertă maximă ieri dimineață, în cadrul unui exercițiu complex de cooperare destinat gestionării unei situații de urgență cauzate de un accident aviatic. Evenimentul simulat a avut loc la un operator economic din localitatea Ilfoveni.

Scenariul exercițiului a presupus prăbușirea unui avion de mici dimensiuni, având la bord trei pasageri. Incidentul a provocat un incendiu într-una dintre clădirile operatorului economic și a avariat două rezervoare de combustibil, existând riscul unei explozii.

Echipele de intervenție au demonstrat rapiditate și profesionalism, ajungând prompt la locul accidentului. Acestea au reușit să evacueze persoanele rănite, oferindu-le asistență medicală, și au eliminat pericolul de explozie.

Scopul principal al acestui exercițiu a fost testarea capacității de reacție a echipajelor de intervenție în gestionarea și limitarea efectelor unui accident aviatic, precum și verificarea funcționării fluxului informațional-decizional în astfel de situații.

Urmariti-ne pe Google News