NOUTATI

Escrocherie imobiliara de peste un milion de euro in Ploiesti: 16 romani au platit pentru apartamente fantoma

Un grup de 16 romani a fost victima unei escrocherii imobiliare de proportii in Ploiesti, unde au achitat sume de pana la 51.000 de euro pentru apartamente care nu existau. Dezvoltatorul imobiliar care a incheiat contractele cu ei a vandut aceleasi locuinte si altor persoane, folosindu-se de acte false autentificate de trei notari si un avocat. Prejudiciul total se ridica la peste un milion de euro.

Procurorii de la Curtea de Apel Ploiesti impreuna cu ofiteri ai politiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Prahova, Dambovita si Constanta au descins la sediile dezvoltatorului, ale notarilor si ale avocatului, dar si la complexul de locuinte White Tower si City Gate, unde trebuiau sa fie apartamentele. Au fost emise opt mandate de aducere pentru suspecti, care sunt acuzati de inselaciune si abuz de incredere. Ancheta este in plina desfasurare.

“La data de 22.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu ofiteri ai politiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Prahova, Dambovita si Constanta, au efectuat 15 perchezitii domiciliare la sediul unor dezvoltarori imobiliari din Complexul de locuinte White Tower si City Gate din Ploiesti, birouri notariale si cabinete de avocatura, punand in executare si un numar de 8 mandate de aducere”, transmite Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti prin intermediul unui comunicat de presa. 

Urmariti-ne pe Google News