NOUTATI

Eroii neașteptați: Cum câinii unui fermier l-au salvat de un urs furios

Ursul a trecut printre câini și m-a prins pe mine după ce a lăsat oaia.

Atacurile ursilor în zonele rurale ale României nu mai sunt un subiect străin pentru locuitori, dar ultimul incident a ridicat tensiuni în rândul comunităților de pe dealul Szellő, situat între comunele Frumoasa și Agăș. Conform președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, aceasta a fost a treia astfel de întâmplare într-un interval scurt de timp, iar victima, un tânăr fermier de 31 de ani din Bacău, a avut norocul să fie salvat de câinii săi.

Într-o discuție telefonică cu oficialul, bărbatul a relatat momentele de groază: „Veneam cu oile de la pășune și, aproape de stână, cu oile împrăștiate lângă pădure, un urs a apărut brusc, luând una dintre ele. Câinii mei au reacționat imediat, determinând ursul să abandoneze prada. M-am apropiat pentru a recupera oaia, dar ursul, în loc să fugă, m-a văzut și s-a năpustit asupra mea, ignorând câinii.” Din fericire, intervenția rapidă a câinilor a ținut situația sub control și bărbatul a scăpat cu viață.

Aceste incidente repetate subliniază nevoia de măsuri de securitate sporite în zonele în care conviețuirea cu animale sălbatice poate prezenta riscuri pentru locuitori.