NOUTATI

Elev român de clasa a V-a a dat Bacalaureatul într-o limbă straina

La doar 12 ani, tânăr Geniu din Brașov obține realizări remarcabile în limba Engleză și la un Concurs Internațional NASA
Horia Varga, un elev la Colegiul „Andrei Șaguna” din Brașov, a impresionat cu realizările sale.

La vârsta de doar 12 ani, a trecut examenul Cambridge care i-a echivalat competența lingvistică pentru bacalaureat în limba engleză. În plus, Horia și echipa sa au primit trei premii principale la un concurs global sponsorizat de NASA.

De la o vârstă fragedă, Horia a fost expus la limba engleză în casa sa, având sprijinul mamei sale, Carmen Varga, o profesoară de limba engleză. Ea a mărturisit cu mândrie că fiul ei s-a pregătit și a dat examenul în aceleași condiții ca și elevii mai mari, știind că el va reuși datorită ambiției sale.

Dar aceasta nu este singura realizare a lui Horia. A fost o parte integrantă a unei echipe de studenți din Brașov care au triumfat la un concurs internațional NASA.

Obiectivul era să creeze planete artificiale potrivite pentru locuit. Acesta a fost cel mai bun scor pe care România l-a avut până în prezent la acest concurs.

Profesoara Carmen Tănăsescu a menționat că echipa de clasa a șasea a câștigat două premii principale și un premiu secundar la nivel internațional. Acești studenți s-au antrenat intens în centre de excelență și totul s-a desfășurat în limba engleză.

Proiectul a implicat nu doar studenți talentați la fizică, ci și pe cei cu diferite abilități, subliniind importanța muncii în echipă în domeniul științific.

Urmariti-ne pe Google News