NOUTATI

Drumul expres care va schimba fața județului Dâmbovița: traseul, costul și beneficiile proiectului

Un nou drum expres care va lega capitala de Târgoviște a primit avizul favorabil, a anunțat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Proiectul are ca scop să fluidizeze traficul, să atragă investiții și să reducă timpul de deplasare între cele două orașe.

Drumul expres va avea o lungime de 62 de kilometri și va începe din comuna Corbeanca, situată la nord de București.

Traseul va cuprinde șase noduri rutiere și va traversa 16 localități, printre care Mogoșoaia, Buftea, Crevedia, Butimanu, Băleni, Bucșani și Ulmi.

Drumul se va termina în actuala centură a Târgoviștei, unde se va conecta la un sens giratoriu existent.

Proiectul prevede și realizarea a 32 de lucrări de artă, printre care poduri, pasaje și viaducte, cu o lungime totală de 2,3 kilometri.

De asemenea, vor fi amenajate două spații de servicii și un centru de întreținere și coordonare. Drumul va fi dotat cu șanturi și rigole pentru scurgerea apei și cu drumuri de întreținere pe o lungime de 124 de kilometri.

Corneliu Ștefan a declarat că drumul expres este o soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a actualei rute care leagă Târgoviștea de București, care este în curs de realizare.

El a adăugat că noul drum va face județul Dâmbovița mai atractiv pentru investitori și va îmbunătăți condițiile de transport pentru mărfuri și persoane. Potrivit estimărilor, valoarea investiției se ridică între 1,52 și 1,63 miliarde de lei.

Urmariti-ne pe Google News