NOUTATI

Drumul Expres Bucureşti-Târgovişte, dezbatere aproape de finalizare. Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, atac dur la opozițe

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ion Popescu, a anunțat pe pagina sa de facebook că s-a încheiat dezbaterea publică pentru alegerea traseului definitiv al Drumului Expres Bucureşti-Târgovişte, o investiție strategică pentru dezvoltarea economică și fluidizarea traficului în sud-estul României.

Ion Popescu a prezentat cele două variante de traseu selectate în urma analizei multicriteriale, care vor fi supuse aprobării Guvernului României.

El a subliniat beneficiile proiectului, care va reduce timpul de deplasare între cele două orașe, va conecta mai bine județul Dâmbovița de autostrada A0 și de aeroportul Otopeni, și va deschide noi zone de dezvoltare economică.

Ion Popescu a criticat dur opoziția politică, în special pe reprezentanții USR și AUR, pe care i-a acuzat că au încercat să blocheze sau să întârzie proiectul, folosind minciuni și manipulări în media locală și în conferințele de presă.

El a amintit că președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan, a fost cel care a inițiat și susținut proiectul încă din campania electorală din 2020, și că ministrul Transporturilor din guvernarea anterioară, Cătălin Drulă, a fost cel care a întârziat cu doi ani modernizarea DN71, o investiție complementară cu Drumul Expres.

Popescu i-a sfătuit pe cei din opoziție să înceteze cu atacurile nefondate și să recunoască meritele celor care au făcut posibilă această investiție vitală pentru județul Dâmbovița.

Urmariti-ne pe Google News