NOUTATI

Drogat la volan cu copilul şi soţia însărcinată. „N-am consumat în seara asta!”

Razii de amploare în Capitală: 10 șoferi prinși drogați sau beți la volan, unul cu copilul și soția însărcinată în mașină

Poliția Rutieră a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe controale pe străzile din București, pentru a-i depista pe șoferii care încalcă legea.

Zeci de conducători auto au fost verificați cu aparatele alcooltest și drugtest, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: 10 șoferi au fost prinși sub influența substanțelor interzise, fie alcool, fie droguri.

Un caz șocant a fost cel al unui tânăr de 22 de ani, care s-a urcat la volan după ce a consumat cocaină. În mașina sa se aflau copilul său și soția sa însărcinată, pe care le-a pus în pericol de moarte.

Poliţist-şofer: „Ați fost depistat pozitiv la cocaină. O să mergeți împreună cu noi la INML. De ce te-ai urcat drogat la volan?”

– „N-am consumat în seara asta.”

Polițiștii au cautat și urme de droguri în interiorul autoturismului, cu ajutorul unor câini specializați. Bărbatul a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice și s-a ales cu dosar penal.

Un alt șofer a fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 mg/l în aerul expirat, ceea ce constituie infracțiune. Acesta riscă să-și piardă permisul de conducere și să plătească o amendă usturătoare.

Tot noaptea trecută, un accident grav a avut loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, unde un șofer care circula cu viteză a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un copac. În urma impactului, mașina s-a făcut praf, iar bucăți din aceasta au zburat pe carosabil. În autoturism se aflau patru persoane, dintre care doar șoferul a fost rănit grav și transportat la spital.

Potrivit Poliției Rutiere, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 400 de șoferi au fost surprinși conducând sub influența drogurilor. Forțele de ordine spun că vor continua acțiunile de prevenire și combatere a acestui fenomen periculos pentru siguranța circulației.