NOUTATI

Drama în satul Ghirdoveni: Ursoaică găsită decedată într-un laț.

Foto: arhiva

Săptămâna trecută, un incident nefericit a șocat comunitatea din satul Ghirdoveni, comuna I.L. Caragiale. O ursoaică a fost descoperită fără viață, prinsă într-un laț, în grădina unei locuitoare din apropierea pădurii.

Corpul neînsuflețit al animalului a fost preluat pentru a i se efectua necropsia, cu scopul de a se determina cauzele exacte ale morții. Ancheta este în plină desfășurare, polițiștii fiind hotărâți să elucideze circumstanțele exacte în care s-a produs această tragedie.

Conform datelor furnizate de IPJ Dâmbovița, evenimentul a venit la cunoștința autorităților la data de 11 august, în jurul orei 21:00, când o localnică în vârstă de 70 de ani a alertat poliția, declarând că a descoperit în grădina sa un urs decedat. „Din primele verificări, s-a stabilit că în grădina femeii era o ursoaică moartă”, menționează comunicatul poliției.

Incidentul ridică semne de întrebare privind metodele și dispozitivele folosite în zonă, mai ales în proximitatea habitatelor naturale ale animalelor sălbatice. Ancheta va oferi, sperăm, clarificări și soluții pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Urmariti-ne pe Google News