NOUTATI

Drama din Munții Bucegi: Viscolul pune în pericol viața a trei turiști

Sute de oameni s-au adunat marți pe Platoul Bucegi pentru a celebra ziua Sfinxului, însă vremea nefavorabilă a adus cu sine pericole grave pentru unii dintre ei. Viscolul puternic a dus trei turiști din București în pragul morții, punându-le în pericol viața și sănătatea.

Salvamontiștii au răspuns prompt apelului de urgență și au reușit să-i găsească pe cei trei turiști în stare de hipotermie, supraviețuind cu greu pe platoul expus la condiții extreme. Ulterior, aceștia au fost transportați cu celeritate la Baza de Salvare Montană Baba Mare, unde li s-a acordat îngrijire medicală de urgență.

Expunerea la frigul extrem i-a adus pe acești turiști într-o situație critică, iar mâine, miercuri, în funcție de starea lor și de condițiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte. Între timp, autoritățile montane fac apel către cei care doresc să viziteze zona să fie extrem de precauți și să se asigure că sunt echipați corespunzător pentru condițiile meteorologice dificile.

În fiecare an, la data de 28 noiembrie, pasionații de paranormal sărbătoresc „Ziua Sfinxului”. Cu toate că viscolul a pus în pericol viețile unor turiști, mulți au ales să nu renunțe la celebrarea acestei zile speciale, evidențiind astfel pasiunea pentru misterele și frumusețile naturii.

Situatia dramatica de la Platoul Bucegi aduce aminte tuturor că natura poate fi uneori nemiloasă și că este esențial să fim pregătiți pentru orice eventualitate atunci când aventurăm în mediul sălbatic al munților.

Urmariti-ne pe Google News