NOUTATI

Doi braconieri prinsi în flagrant de polițiștii din Dâmbovița

Polițiștii din Dâmbovița au reușit să prindă doi braconieri în flagrant în miez de noapte, în extravilanul localității Corbii Mari. Incidentul a avut loc la data de 15 octombrie în jurul orei 00:25.

Oamenii legii, provenind din cadrul Poliției Orașului Găești, împreună cu Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, i-au surprins pe cei doi bărbați, amândoi din comuna locală, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Autoritățile au oprit vehiculul pentru control, fiind descoperite o serie de articole incriminatoare. În mașină se aflau o armă de vânătoare, muniție, lanterne, o cameră portabilă cu termoviziune și un obiect ascuțit-tăietor. Mai mult, în portbagajul autoturismului, polițiștii au găsit două animale decedate din specia iepure.

Polițiștii au indisponibilizat atât bunurile găsite cât și autoturismul, pentru a putea continua cercetările. În urma verificărilor efectuate, ofițerii de poliție au reușit să stabilească faptul că cei doi braconieri nu dețineau autorizație de vânătoare conform legislației în vigoare.

În plus, bărbatul de 47 de ani a fost sancționat contravențional în baza Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu o amendă de 5.000 de lei. Dreptul de port și folosire a armelor i-a fost, de asemenea, anulat.

În acest moment, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic. Cercetările continuă pentru a se dispune măsurile procedurale prevăzute de lege