NOUTATI

DN 71 Târgoviște-Sinaia va fi modernizat în sfârșit după mai bine de 20 de ani de așteptare

Autoritățile au anunțat că tronsonul de drum național DN 71 Târgoviște-Sinaia va intra în sfârșit în proces de modernizare, lucrări așteptate de peste două decenii.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, a precizat că fondurile pentru reabilitarea și modernizarea DN 71 sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tronsonul cuprins între Târgoviște și Sinaia, km 51+041 – km 109+905, va fi reabilitat și modernizat, asigurând o infrastructură rutieră corespunzătoare cererii de transport în creștere din nordul județului Dâmbovița.

De asemenea, lucrările vor facilita accesul către stațiunea Peștera-Padina și alte obiective turistice din Bucegi, oferind un grad ridicat de confort și siguranță rutieră.

Podurile de la intrarea și ieșirea din Pucioasa și trecerea la nivel peste calea ferată de la baraj vor fi și ele reabilitate, în cadrul aceluiași proiect.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit unei asocieri de companii turcești, iar modernizarea DN 71 Târgoviște-Sinaia este așteptată cu nerăbdare de șoferi și turiști.