NOUTATI

Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște prin fonduri europene de 4,4 milioane de lei

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște va beneficia de o investiție de 4.455.000 de lei, din care 3.700.000 de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, pentru digitalizarea unității medicale, după cum a anunțat recent dbonline.ro. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, va îmbunătăți infrastructura IT a spitalului și va introduce sistemul de telemedicină, oferind pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații medicale la distanță și acces rapid la sfaturile specialiștilor.

De asemenea, o aplicație modernă va permite programări la analize, vizualizarea rezultatelor investigațiilor paraclinice și a dosarului de sănătate al fiecărui pacient. Digitalizarea va aduce și o gestionare mai eficientă a informațiilor medicale, facilitând comunicarea între departamente și îmbunătățind calitatea serviciilor oferite.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat că valoarea totală a investițiilor din ultimii 4 ani la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se ridică la aproximativ 19,2 milioane de euro, incluzând proiecte precum construirea unui ambulatoriu de specialitate, a unui corp nou pentru Secția de Cardiologie, achiziționarea unui aparat angiograf, extinderea Unității de Primiri Urgențe, reducerea infecțiilor nosocomiale și reabilitarea clădirii Secției de Tratamente Recuperatorii și a Pavilionului Administrativ.

Ministerul Sănătății a inclus Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pe lista celor 207 unități medicale din țară care vor fi digitalizate prin programul PNRR, cu o investiție totală de 150 de milioane de euro.

Urmariti-ne pe Google News