NOUTATI

Dezvăluire șocantă: Persoane nevăzătoare cu permis de conducere, beneficiari ai indemnizației de handicap

Într-un episod halucinant care a șocat județul Olt, s-a descoperit că zeci de persoane care primeau indemnizație de handicap pentru probleme de vedere în realitate dețin acte legale de șofer și circulă pe străzile județene. Scandalul a ieșit la iveală în urma unor riguroase verificări efectuate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și la Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule.

Potrivit informațiilor obținute, nu mai puțin de 78 de persoane, care în documentație erau înregistrate ca fiind nevăzătoare, dețineau în același timp permise de conducere valabile. Mai mult, în urma unor investigații suplimentare, s-a constatat că 7 dintre acești indivizi au fost surprinși în trafic comițând abateri și au fost sancționați penal în decursul ultimului an.

Situația șocantă a ieșit la lumină după ce prefectul județului Olt a solicitat listele de beneficiari ai indemnizației de handicap de la DGASPC și le-a comparat cu baza de date a Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule. Prin această comparație, s-a descoperit că 7 persoane se aflau pe ambele liste, indicând astfel că acestea dețin permise de conducere în mod ilegal.

Autoritățile au inițiat imediat verificări suplimentare pentru a elucida această situație alarmantă. Aceste controale vor avea ca scop să determine dacă 78 de persoane încasau în mod ilegal indemnizația de la stat, simulând astfel probleme de vedere, sau dacă aceștia sunt cu adevărat nevăzători și au obținut permisele de conducere în mod legitim.

Urmariti-ne pe Google News