NOUTATI

Descoperă stejarul de 1000 de ani la 15 km de Targoviste. Recent a fost montat și un marcaj al traseului.

Dacă vrei să vezi un loc cu adevărat magic, nu trebuie să mergi prea departe. La doar 15 kilometri de Târgoviște, pe drumul spre Câmpulung Muscel, se ascunde un uriaș verde care te va uimi cu dimensiunile și vechimea lui. Este vorba despre stejarul de 1000 de ani, un copac impresionant care a fost declarat monument al naturii și care atrage tot mai mulți turiști curioși.

Pentru a ajunge la stejar, trebuie să iei o bifurcație la dreapta de pe șoseaua principală și să urmezi un drum forestier timp de aproximativ 3 kilometri. Recent, a fost montat și un marcaj care te va îndruma spre copac. Stejarul se află în pădurile comunei Tătărani, unde odinioară era o zonă mlăștinoasă care i-a favorizat creșterea. Acum, stejarul domină pădurea ca un rege bătrân și înțelept, care își păstrează tainele în liniște.

Localnicii îl numesc Stejarul sau Copacul de 1000 de ani și îl consideră un simbol al zonei. Ei vin aici în fiecare an, la începutul primăverii, pentru a se bucura de frumusețea și energia locului. Unii dintre ei au construit trepte pentru a se urca în copac, dar acest lucru nu este recomandat, pentru a nu deteriora monumentul natural.

Dacă vrei să vizitezi stejarul, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Accesul se poate face pe jos, cu bicicleta sau cu mașina, dar drumul forestier poate fi dificil sau chiar impracticabil după ploaie. De asemenea, trebuie să fii atent la animalele sălbatice care trăiesc în pădure, printre care și un urs care a fost văzut recent în zonă. Nu uita să păstrezi curățenia și să nu faci focul în pădure, pentru a proteja mediul. Și nu te baza prea mult pe telefonul mobil, pentru că semnalul este slab sau inexistent.

Stejarul de 1000 de ani este o atracție turistică unică în județul Dâmbovița și merită să îl vezi măcar o dată în viață. Este un loc unde te poți reconecta cu natura și cu tine însuți, unde poți admira o minune a naturii care a rezistat timpului și istoriei.

Urmariti-ne pe Google News