NOUTATI

Cum a scăpat de pușcărie femeia care a dat un milion de euro la săraci după ce i-a furat de la CEC Bank.

Elena Meteșan, fosta angajată a CEC Bank din Zlatna, județul Alba, a fost acuzată de fals și delapidare după ce a sustras aproape un milion de euro din conturile clienților băncii, pe care i-a donat apoi la biserici și persoane nevoiașe din oraș.

Femeia a fost trimisă în judecată în două dosare penale, dar a reușit să scape de pedeapsa cu închisoarea în ambele cazuri.

În primul dosar, femeia a fost condamnată în 2018 la 5 ani și 6 luni de detenție pentru delapidare, dar a beneficiat de reducerea pedepsei cu timpul petrecut în arest la domiciliu.

În al doilea dosar, femeia a fost judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale, pentru că ar fi falsificat 368 de documente bancare pentru a ascunde retragerile ilegale de bani. Însă, după un an de proces, instanța a constatat că fapta sa s-a prescris și a dispus încetarea procesului penal.

Femeia a declarat că nu a vrut să își însușească banii, ci să îi ajute pe cei sărmani și pe Dumnezeu. Ea a spus că era mulțumită de salariul și condițiile de muncă de la CEC Bank și că nu avea niciun conflict cu șefii sau colegii.

Ea a adăugat că nu are cum să restituie prejudiciul cauzat băncii, care se ridică la peste 4,2 milioane de lei și 235.981 euro. Banii au fost recuperați de CEC Bank și returnați clienților păgubiți.

Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Urmariti-ne pe Google News