NOUTATI

Cum a murit o mamă după ce fiul ei de 5 ani a sunat la salvare și a fost ignorat de operatori

O tragedie cutremurătoare a avut loc, unde o femeie a pierdut viața din cauza unei probleme cardiace, în timp ce fiul ei de 5 ani încerca disperat să obțină ajutor de la serviciile de urgență. Copilul a fost tratat cu indiferență și amenințat de operatorii care au crezut că face o glumă proastă.

Totul s-a întâmplat într-o seară din februarie 2006, în SUA, când Sherrill Turner, în vârstă de 46 de ani, s-a prăbușit în dormitorul ei. Robert Turner, fiul ei de doar 5 ani, a avut prezența de spirit să sune la 911 și să le spună că mama lui a leșinat. Însă, în loc să primească compasiune și asistență, băiatul a fost luat peste picior și întrerupt de operatorul Sharon Nichols, care i-a cerut să-i dea telefonul tatălui lui. Robert a răspuns că mama lui nu va vorbi, crezând că operatorul vrea să vorbească cu ea.

Robert nu s-a lăsat intimidat și a sunat din nou la 911, sperând să găsească pe cineva care să-l ajute. Din păcate, nici al doilea apel nu a fost tratat cu seriozitate și copilul a fost amenințat că va fi trimis poliția dacă mai sună. Robert a rămas neputincios lângă mama lui, care murea pe podea.

După mai multe minute, poliția a ajuns la locuința familiei Turner și l-a găsit pe Robert plângând lângă trupul neînsuflețit al mamei lui. Medicii au constatat că femeia suferea de o afecțiune cardiacă și că ar fi putut fi salvată dacă ar fi primit îngrijiri medicale la timp.

Familia lui Sherrill a dat în judecată serviciile de urgență pentru moartea ei și a cerut despăgubiri de 1 milion de dolari. Avocatul lor a susținut că operatorii 911 au fost neglijenți și au cauzat moartea lui Sherrill prin refuzul lor de a trimite o ambulanță. Procesul s-a încheiat cu o condamnare istorică pentru operatorul Sharon Nichols, care a fost găsit vinovat de neglijarea intenționată a datoriei. A fost prima dată când un operator 911 a fost condamnat pentru o astfel de infracțiune.

Urmariti-ne pe Google News