DAMBOVITA

Cum a devenit Dâmbovița un model de succes în modernizarea drumurilor județene cu fonduri europene.

Județul Dâmbovița se remarcă prin realizarea unui proiect ambițios de dezvoltare a infrastructurii de transport, care vizează modernizarea a peste 100 de kilometri de drumuri județene. Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, are ca beneficiar Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu municipiile Târgoviște și Moreni. Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesibilitatea și mobilitatea populației, a bunurilor și a serviciilor, precum și de a stimula dezvoltarea economică și socială a zonei.

Proiectul cuprinde patru componente principale: modernizarea drumului județean DJ 720, care leagă limita cu județul Prahova de orașul Moreni; modernizarea drumului județean DJ 720B, care leagă orașul Moreni de comuna Gura Ocniței; modernizarea drumului județean DJ 711, care leagă comuna Gura Ocniței de orașul Târgoviște; și modernizarea drumului județean DJ 101B, care leagă orașul Târgoviște de limita cu județul Ilfov, traversând 14 localități. Valoarea totală a proiectului este de 46.510.609,30 euro, din care 39.533.517,90 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Proiectul se află în plină desfășurare, având termen de finalizare în anul 2025. Până în prezent, s-au realizat lucrări de protejare a corpului și platformei drumului, de întreținere a îmbrăcăminții asfaltice, de reabilitare a podurilor, pasajelor și podețelor, de siguranță a circulației și de semnalizare rutieră. De asemenea, s-au efectuat studii de fezabilitate, proiecte tehnice, expertize tehnice, studii de impact asupra mediului și achiziții publice.

Proiectul este un exemplu de bună practică în domeniul infrastructurii rutiere, demonstrând capacitatea administrației județene de a accesa și implementa fonduri europene în beneficiul cetățenilor. Prin acest proiect, județul Dâmbovița își consolidează rolul de pol de dezvoltare regională și de legătură între diferite zone ale țării. De asemenea, proiectul contribuie la creșterea calității vieții, a siguranței rutiere și a protecției mediului în județul Dâmbovița.

Urmariti-ne pe Google News