NOUTATISANATATE

Criză acută de personal medical la Spitalul din Târgoviște determină căutarea de medici în București

Confruntat cu o criză semnificativă de personal, potrivit Antena 3, Spitalul din Târgoviște își extinde căutările de medici specializați în urgențe, apelând la profesioniștii din Capitală. Conducerea spitalului, reprezentată de directorul de îngrijiri medicale, Florin Gheorghe, a încercat să găsească soluții după nereușita concursurilor de angajare de acum doi ani, când nu s-a înregistrat niciun candidat. În ciuda apelurilor telefonice către colegii din domeniu, eforturile de recrutare au devenit vizibile prin intermediul anunțurilor înșirate pe stâlpii din București, care solicită medici specialiști pentru serviciile de urgență UPU-SMURD / SJU Târgoviște.

Nu este de mirare necesitatea presantă de a ocupa aceste posturi, dacă luăm în calcul că unitatea de primiri urgențe a spitalului gestionează zilnic un flux de 250 până la 300 de pacienți. Situația este exacerbată de numărul insuficient de cadre medicale, ceea ce conduce la perioade de așteptare prelungite pentru pacienți și la un număr mare de ture suplimentare efectuate de medici.

Deși salariul medicilor din România a înregistrat o creștere substanțială de 80% începând cu anul 2018, sistematica sanitară națională se confruntă cu un deficit de aproximativ 15.000 de medici. Cauza acestei discrepanțe este îngreunată și de o decizie politică recentă: în mai 2023, Guvernul a suspendat concursurile pentru ocuparea posturilor publice, permițând angajările doar pe baza unor memoranduri specifice fiecărui sector de activitate.

Urmariti-ne pe Google News