PRIMARIA TARGOVISTE

Cristian Stan: Târgoviște: Reabilitare și modernizare străzi – o strategie de dezvoltare urbană în plină desfășurare

🙂 Continuăm ofensiva de atrage a banilor nerambursabili la Târgoviște și modernizarea orașului nostru!

✅️ În urmă cu numai câteva minute, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat cel de-al doilea contract de finanțare din cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, contract aferent reabilitării străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, si Costache Olăreanu, marcând trecerea la cea mai importantă etapă de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște de după implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU A si PIDU B)!

Valoarea finanțării este 13.392.036,92 lei, lucrările vor viza reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, refacerea canalizării pluviale, dar și montarea de indicatoare rutiere.

Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar execuția va debuta în câteva zile!

✅️ De remarcat că și în acest moment se lucrează serios la reabilitarea străzilor și trotuarelor din Târgoviște!

Astfel, în cadrul unei finanțări nerambursabile, obținute tot în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o valoare de 21.539.674,38 lei, bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia fac obiectul unor ample lucrări de modernizare.

Totodată, sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a străzii „Calea București” din municipiul Târgoviște, o arteră rutieră care înregistrează valori importante de trafic, inclusiv de trafic greu.
Este avut în vedere segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Sunt intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, va fi refăcută canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile.
Valoarea totală a proiectului este de 13.727.641,24 lei T.V.A. inclus, din care suma de 9.509.627,21 lei, cu T.V.A, va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4.218.014,03 lei, cu T.V.A, este asigurată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală

✅ Dacă acestor investiții le adaugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafarului, în privința căruia a fost emis ordinul de reluare a lucrărilor, intervențiile care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

✅În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legatură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 m.l.

👉 To be continued…

Urmariti-ne pe Google News