NOUTATI

Creșterea salariilor în administrația publică din 1 iunie, conform legii salarizării unitare

Ministrul Muncii a anunțat vineri că salariile din administrația publică vor crește începând cu 1 iunie 2023, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizării unitare în sectorul public. Executivul a aprobat un proiect de ordonanță de urgență care modifică și completează Articolul I din OUG.168/2022, referitor la măsuri fiscal-bugetare și prorogarea unor termene.

Astfel, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute în Anexa nr. VIII – Familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație” din Legea-cadru nr.153/2017, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022. Acest lucru a fost decis în contextul constrângerilor fiscal-bugetare din 2023 și pentru a evita apariția unor noi dezechilibre în sectorul bugetar.

De aceasta măsura beneficiază și alte domenii de activitate bugetară, precum personalul TESA din sănătate și personalul nedidactic din învățământ. Această decizie vine în contextul elaborării unei noi legi a salarizării prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care urmărește eliminarea inechităților și instituirea unui sistem de stimulare a performanței.

Urmariti-ne pe Google News