DAMBOVITA

Corneliu Stefan: Se lucrează la finisajele interioare ale Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște.

🤝 Investiți în viitorul tutoror copiilor!
Vă invit să citiți un articol despre un proiect important pentru educația copiilor cu nevoi speciale din județul Dâmbovița. Este vorba despre modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște, o instituție care deservește peste 300 de elevi cu diferite dizabilități.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, care a obținut fonduri europene și naționale pentru a transforma școala într-un centru de excelență pentru educația incluzivă. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 7.300.000 de lei, iar lucrările sunt în plină desfășurare.

Ce beneficii va aduce acest proiect pentru copiii cu nevoi speciale?

✅ Un mediu de învățare modern și sigur, cu săli de clasă spațioase, luminoase și bine izolate termic și fonic;
✅ Un echipament didactic de ultimă generație, care va permite utilizarea tehnologiei digitale în procesul de predare-învățare-evaluare;
✅ Un material didactic adaptat nevoilor specifice ale fiecărui copil, care va stimula dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a acestora;
✅ Un personal calificat și motivat, care va beneficia de formare continuă și de sprijin psihologic;
✅ O ofertă educațională diversificată și personalizată, care va include activități curriculare și extracurriculare, ateliere practice, terapii complementare și consiliere vocațională.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița își propune să ofere copiilor cu nevoi speciale oportunitatea de a se integra în societate, de a-și valorifica potențialul și de a-și construi un viitor frumos.

🤝 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐢!
✅ Se lucrează la finisajele interioare ale Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște!Valoarea proiectului implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în urma accesării de fonduri se ridică la aproximativ 7.300.000 de lei.
✅ Așadar, Școala Gimnazială Specială va avea:
➡️ 29 de săli de clasă;
➡️ 13 cabinete moderne (12 cabinete logopedie, 1 cabinet psihopedagogic);
➡️ 4 ateliere (1 atelier de tâmplărie, 1 atelier mecanic, 1 atelier de croitorie, 1 atelier de activități gospodărești);
➡️ 3 săli pentru activități specifice (o sală multisenzorială, o cameră metodică, o sală kinetoterapie);
➡️ 2 laboratoare (un laborator de informatică, un laborator multimedia);
➡️ o bibliotecă.
✅ În ceea ce privește dotarea acestor clase, mă bucur să vă anunț că, în urma proiectului de 65.000.000 de lei accesat de Consiliul Județean Dâmbovița prin PNRR, copiii Școlii Speciale vor avea 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫, 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟕𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
#ConsiliulJudețeanDâmbovița

Corneliu Stefan