DAMBOVITA

Corneliu Stefan: Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon adună mii de credincioși la Catedrala din Târgoviște

„Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon: Mii de Credincioși în Pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște”

Astăzi, în județul Dâmbovița, a avut loc o sărbătoare importantă dedicată Sfântului Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului și Mitropolit al Ţării Românești. Cu mare bucurie, am fost prezent la Sfânta Liturghie, unde Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu alți distinși lideri bisericești din țară și străinătate, au oficiat ceremonia.

A fost o ocazie deosebită, adunând mii de credincioși din întreg județul și din afara acestuia, toți veniți pentru a venera moaștele Sfântului Nifon aflate la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Sperăm ca Sfântul Ierarh Nifon să ne binecuvânteze cu sănătate și liniște în continuare.

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Este unul dintre cele mai importante evenimente creștin ortodoxe ale județului #Dâmbovița și mă

bucur că am participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon alături de un sobor de înalte fețe bisericești din țară, dar și de peste hotare.
Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, sărbătoarea a strâns laolaltă mii de credincioși din județ și nu numai, veniți în pelerinaj la moaștele Sfântului Nifon care se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște.

O zi binecuvântată și fie ca Sfântul Ierarh Nifon să vegheze la sănătatea și liniștea tuturor!