DAMBOVITA

Corneliu Stefan: „Legumicultorii și pomicultorii din Dâmbovița – exemple de hărnicie și succes în agricultură!”

Dâmbovițenii din #Băleni, #Lungulețu și #Voinești demonstrează măiestria în agricultură, devenind modele de succes pentru legumicultori și pomicultori din România. Guvernul condus de Marcel Ciolacu oferă sprijin fermierilor prin măsuri menite să faciliteze accesul la resurse financiare și să reducă costurile de producție.

Prin programul „Creditul fermierului”, fermierii beneficiază de credite avantajoase, dobândă fixă de doar 1,95%, iar Guvernul suportă 50% din costurile energiei electrice utilizate pentru irigații. De asemenea, subvenția la motorină va fi majorată la valoare maximă, iar rambursările ratelor pentru fermierii afectați de secetă au fost amânate.

Aceste măsuri reprezintă un gest de recunoaștere și susținere a muncii depuse de agricultorii români, sprijinindu-i în depășirea provocărilor și menținerea activității agricole, esențială pentru mulți dintre aceștia ca sursă principală de venit.

👏 Dâmbovițenii noștri din #Băleni, #Lungulețu și #Voinești sunt printre cei mai harnici și recunoscuți legumicultori și pomicultori din România. Cu multă muncă și pricepere, acești oameni au devenit unii dintre cei mai respectați din țară, legumele și fructele lor fiind renumite pentru gustul inconfundabil.
👏 Au demonstrat că agricultura românească poate oferi produse de calitate, însă, pentru acest lucru, au nevoie de sprijin din partea statului.
🤝 Salut pe această cale măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, amintind doar o parte a acestora:
▫️ Programul „Creditul fermierului”, care oferă credite avantajoase, dobândă fixă de doar 1,95%, facilitându-le accesul la resurse financiare necesare pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor lor.
▫️ Guvernul plătește 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole.
▫️ Anul acesta, subvenția la motorină se va acorda la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%!
▫️Totodată, s-a mai hotărât și amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei.
🤝 Prin toate aceste măsuri, PSD recunoaște și susține munca agricultorilor români, ajutându-i să treacă peste multe probleme și să-și continue activitatea care, pentru foarte mulți dintre ei, este un mod de viață și principala sursă de venit.

Corneliu Stefan

Urmariti-ne pe Google News