DAMBOVITA

Corneliu Stefan: „Inovatie si cultura la un click distanta – Hub digital Dâmbovița: HUB-urilor de dezvoltare digitala la biblioteci”

Revoluționarea Accesului la Tehnologie și Educație Digitală în Dâmbovița

În ziua de astăzi, când tehnologia își găsește rolul în tot mai multe aspecte ale vieții cotidiene, este important ca cetățenii Dâmboviței să fie bine pregătiți. Trebuie să îi învățăm să folosească în mod eficient un computer și să interacționeze sigur online cu ceilalți.

Împreună cu Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, am stabilit un nou acord de finanțare din fonduri europene. Acesta ne va permite să investim în dezvoltarea tehnologică a județului.

Prin intermediul Programului Național de Recuperare și Reziliență (PNNR), avem în plan transformarea a trei biblioteci locale în centre digitale avansate și dotarea unui număr suplimentar de 26 de biblioteci cu tehnologii și calculatoare moderne.

Proiectul „Hub-uri pentru Dezvoltarea Abilităților Digitale în Biblioteci”, cu un buget total de aproximativ 3,600,000 de lei, are ca scop principal îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități Dâmbovițene care vor beneficia de proiect.

Bibliotecile din Răzvad, Gura Foii și Gura Ocniței vor fi centru acestei transformări, cele două urmând să fie supuse lucrărilor de renovare și extindere specific necesare.

În plus, alte biblioteci din orașe precum Moreni, Aninoasa, Bezdead, și altele, inclusiv Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, vor fi de asemenea dotate cu echipamente digitale moderne, printre care scanere 3D, table interactive, desktop-uri, laptop-uri, tablete și echipamente pentru videoconferință.

Aceste inițiative reprezintă un pas important către modernizarea județului și pregătirea locuitorilor pentru era digitală. #ConsiliulJudețeanDâmbovița

💻 𝐈𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐜𝐥𝐢𝐜𝐤 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ – 𝐇𝐮𝐛 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚!
✅ Într-o lume dependentă de tehnologie, #dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane.
🤝 𝐈̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐈𝐧𝐨𝐯𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐈𝐯𝐚𝐧, 𝐜𝐚̆𝐫𝐮𝐢𝐚 𝐢̂𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐞𝐬𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞, 𝐚𝐦 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐮𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞!
📚 Prin PNNR vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale și vom dota alte 26 cu echipamente digitale și calculatoare.
💻 Proiectul „𝐇𝐮𝐛-𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢”, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect.
📚 Bibliotecile din #Răzvad, #GuraFoii și #GuraOcniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.
📚 Totodată, bibliotecile din #Moreni, #Aninoasa, #Bezdead, #Bilciurești, #Brănești, #Bucșani, #Ciocănești, #Cobia, #Cojasca, #Conțești, #Costeștii_din_Vale, #Dobra, #Doicești, #Dragomirești, #Gura Șuții, #Ocnița, #Perșinari, #Pietrari, #Produlești, #Raciu, #Sălcioara, #Ulmi, #ValeaMare, #Văleni_Dâmbovița, #Vișinești și Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din #Târgoviște vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne.
✅ Datorită acestui proiect vor fi achiziționate următoarele:
▫️ 3 imprimante 3D;
▫️ 29 de table interactive;
▫️ 37 PC desktop;
▫️ 94 laptop-uri;
▫️ 42 de tablete;
▫️ 29 de camere de videoconferință.
#ConsiliulJudețeanDâmbovița

Corneliu Stefan – Facebook

Urmariti-ne pe Google News