DAMBOVITA

Corneliu Stefan: „Dezvoltarea sustenabilă a regiunilor în centrul atenției la ‘Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor'”

Am participat săptămâna aceasta la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor, un eveniment plin de întâlniri deosebit de interesante.

A 157-a sesiune a coincis și cu Săptămâna europeană a regiunilor și a orașelor, moment în care se oferă o atenție specială dezvoltării și cooperării la nivel local și regional.

„O Uniune Europeană a sănătății pentru Europa și regiunile sale” și Dezbaterea privind starea regiunilor și a orașelor au fost două dintre temele reuniunii și pot spune că este încurajator să văd că există un angajament puternic în ceea ce privește sănătatea și dezvoltarea la nivel local și regional.

A fost momentul oportun și de a vorbi despre sursele de finanțare europene cu destinația reducerii deșeurilor și a impactului acestora asupra mediului.
M-am bucurat să constat că proiectul Consiliului Judeţean Dâmbovița, „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, în valoare de 94.500.000 de euro și pentru care avem și contractul de finanțare a primei etape semnat, este unul deosebit de apreciat, înscriindu-se în eforturile europene de protejare a mediului.

Urmariti-ne pe Google News