DAMBOVITA

Corneliu Stefan: Dezvoltarea și modernizarea uzinelor dâmbovițene: Parteneriate pentru o industrie a apărării performante

Alături de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, și prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la primele ore ale zilei, am avut o serie de discuții cu reprezentanții Uzinei Mecanice Mija, Automecanica Moreni și Uzina de Produse Speciale Dragomirești, piloni ai industriei de apărare din România.

În actualul context, este esențial ca uzinele dâmbovițene să răspundă cerințelor sectoriale, iar îmbunătățirea capacităților acestora să ofere armatei române și partenerilor noștri soluții performante într-o industrie aflată în continuă schimbare și evoluție.

De menționat este și faptul că dezvoltarea și consolidarea uzinelor nu implică numai sectorul public, ci și sectorul privat. Considerăm că susținerea guvernului trebuie să fie însoțită de parteneriate solide cu companii private, care sunt interesate să contribuie la acest proces de dezvoltare și modernizare.

Totodată, Uzina Mecanică Mija, Automecanica Moreni și UPS Dragomirești reprezintă o sursă vitală de locuri de muncă și dezvoltare economică. Prin crearea unor produse de înaltă calitate și prin exportul acestora pe piețele internaționale, cele trei pot stimula economia județului Dâmbovița și pot spori influența României ca jucător important în industria de apărare la nivel global.

Urmariti-ne pe Google News