DAMBOVITA

Corneliu Stefan: Dezvoltarea locală prin fonduri europene și buget local: Proiecte de infrastructură pe Valea Ialomiței

✅ Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, Anghel Saligny, fonduri europene sau din bugetul local, se lucrează intens la zeci de proiecte pe Valea Ialomiței! Astăzi, am mers pe șantierele din comunele #Moroeni, #Pietroșița, orașele #Fieni și #Pucioasa, dar și pe drumul județean DJ712 A Runcu – Râu Alb.

🛣 Chiar dacă lucrările au început în luna iulie, mă bucur să vă spun că deja s-a turnat prima porțiune de asfalt pe cei 2,1 km ai drumului județean DJ712 A Runcu – Râu Alb! Proiectul are o valoare totală de 14.000.000 de lei, din care, prin Programul Național „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de aproximativ 9.000.000 de lei, diferența de aproape 5.000.000 de lei fiind contribuția administrației județene.

✅ În comuna Moroeni am vizitat trei obiective de investiții:
📍 Terenul multisport care se construiește în parteneriat cu primăria Moroeni prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Suma necesară proiectului este de 500.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură 250.000 de lei.
📍 Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Școlii Gimnaziale „Ion Ciorănescu”. Valoarea proiectului, finanțat prin PNLD 2, este de aproximativ 11.100.000 de lei. Lucrările sunt la 80%.
📍 Construire sală de sport. Finanțate în totalitate din bugetul local, lucrările sunt realizate în proporție de 70%.

✅ În Pietroșița se lucrează la reabilitarea drumului de interes local DC 132 Pietroșița – Runcu. Sursa de finanțare este Programul Național „Anghel Salighny”, iar valoarea proiectului este de 7.000.000 de lei. Totodată, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, a fost reabilitat Podețul Voievod din satul Pietroșița. Din valoarea totală a proiectului de 620.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu 268.000 de lei.

✅ Unul dintre cele mai importante proiecte din Fieni este cel de reabilitare, extindere și modernizare a Şcolii Gimnaziale ,,Diaconu Coresi”. Valoarea investiției este aproximativ 33.100.000 de lei.

✅ Pucioasa se schimbă de la o zi la alta datorită investițiilor majore aflate în implementare în orașul-stațiune. Astăzi, am mers la 5 dintre acestea. Un amănut foarte important! Toate beneficiază de finațare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional.
📍 Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa – 32.200.000 de lei.
📍 Tot cu finanțare europeană se lucrează la reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa. Valoarea proiectului este de aproximativ 10.700.000 de lei.
📍 Prin Programul Operațional Regional se construiește Grădinița „Prichindel”. De asemenea, sunt asigurate dotările și lucrările de îmbunătăţire a spațiilor publice din zonă. Efortul investițional se ridică la aproape 18.000.000 de lei.
📍 Construire 3 blocuri cu locuințe sociale și îmbunătăţirea spațiilor din zonă – 20.000.000 de lei.
📍 Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Nr. 2 și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă – aproximativ 14.300.000 de lei.
📍 Modernizarea și amenajarea peisageră a zonei centrale a stațiunii balneoclimatice – 22.500.000 de lei.

✅ Sunt sute de milioane de lei care se investesc în localitățile dâmbovițene, iar acest lucru echivalează cu dezvoltarea județului Dâmbovița.
🤝 Felicitări tuturor!

Urmariti-ne pe Google News