NOUTATI

Copil dispărut, găsit în viață după o noapte în pădure

Un băiețel din localitatea Tudora, județul Botoșani, a fost găsit în siguranță după ce a petrecut o noapte întreagă în pădure. Copilul, care era în vizită cu familia la o cunoștință, a plecat de la locuința respectivă și nu a mai putut fi găsit de către cei apropiați.

Părinții au alertat autoritățile, iar o amplă operațiune de căutare a fost declanșată. Peste 300 de persoane, incluzând localnici, voluntari, pompieri, jandarmi și polițiști, s-au mobilizat pentru a-l găsi pe copil. Chiar și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație a participat la căutări, iar în timpul nopții au fost utilizate camere cu termoviziune.

După ore întregi de căutări, băiatul a fost găsit conștient, dar suferind de hipotermie, la aproximativ 3 kilometri de locuința sa și la doar 10 minute de mănăstirea Vorona. El se afla pe malul unei ape, în apropierea lăcașului de cult.

Copilul a fost preluat de autorități și urma să fie transportat la spital pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Această întâmplare a mobilizat un număr impresionant de oameni, atât localnici, cât și forțe ale ordinii, toți unindu-și eforturile pentru a aduce copilul în siguranță, înapoi la familia sa.

Urmariti-ne pe Google News