NOUTATI

Consiliul Județean Dâmbovița investește masiv în educația și infrastructura județului”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi o serie de investiții semnificative în educația și infrastructura județului. În cadrul unei ceremonii, domnul Ștefan a semnat un contract de finanțare prin care CJ Dâmbovița va achiziționa 17 microbuze școlare, dintre care 9 electrice și 8 hibride, în valoare totală de 25 de milioane de lei.

Aceste microbuze vor asigura transportul elevilor navetiști din 17 comune ale județului. De asemenea, CJ Dâmbovița are în derulare o licitație publică pentru achiziția altor 31 de microbuze școlare, în valoare de 30 de milioane de lei, finanțate prin PNRR.

În total, investițiile Consiliului Județean Dâmbovița în educația copiilor din județ se ridică la aproximativ 130 de milioane de lei. Acestea includ echipamente digitale, dotări și mobilier nou pentru 61 de școli și licee, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște, precum și dezvoltarea de hub-uri de competențe digitale la biblioteci.

În plus, în cadrul Programului „Prima Conectare”, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și ai Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat un contract prin care 1.361 de familii din 24 de comune vor fi racordate gratuit la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare, într-un proiect finanțat prin PNRR în valoare de peste 12,7 milioane de lei.

Președintele CJ Dâmbovița a declarat că aceste investiții demonstrează angajamentul autorităților de a investi în viitorul tuturor copiilor din județ.

Urmariti-ne pe Google News