NOUTATI

Cazinoul din Constanța renaște din cenușă: o bijuterie regală pregătită să uimească din nou

Cazinoul din Constanța, pregătit pentru o nouă viață: bijuterie arhitecturală renasc la malul mării!

După ani de restaurare minuțioasă, Cazinoul din Constanța se pregătește de inaugurare în luna iulie. Lucrările au inclus pardoseli din marmură elegantă, vitralii restaurate cu grijă și o fațadă impecabilă, redând clădirii splendoarea de altădată.

Transformări spectaculoase:

Holul de la intrare, unde se află faimoasa Sală a Oglinzilor, strălucește acum cu marmură adusă din Turcia.
Echipe de restauratori au readus la viață decorațiunile originale, curățând straturi de vopsea și creând replici fidele ale elementelor decorative.
Subsolul cazinoului găzduiește acum o sală de muzeu, unde zidurile din piatră naturală dezvăluie povești fascinante din istoria clădirii.

Simbol al regalității:

Cazinoul din Constanța a fost construit la dorința regelui Carol I la începutul secolului XX. Statul a decis modernizarea sa în 2020, după 15 ani de închidere din cauza riscului de prăbușire.

Detalii uimitoare:

Costul total al lucrărilor se ridică la aproape 100 de milioane de lei, dublu față de valoarea inițială.
Restauratorul Mihai Mărgineanu descrie cu emoție transformarea clădirii, mărturisind că se simte fascinat de revenirea sa la viață.

Se remarcă o atenție deosebită la detalii, de la tâmplăria din lemn de stejar similară cu cea originală, la refacerea minuțioasă a decorațiunilor.
Un nou punct de atracție:

Cazinoul va găzdui, pe lângă muzeul dedicat istoriei sale, săli de spectacole și o cafenea, devenind un punct de atracție major pentru turiștii români și străini.

Urmariti-ne pe Google News