NOUTATI

Caravana de Bine ajunge în comuna Pucheni, Dâmbovița, pentru a oferi investigații medicale gratuite

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmbovița și-a asumat angajamentul de a interveni acolo unde este nevoie de ajutor și participă la a doua ediție a Caravanei de Bine, un proiect umanitar menit să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care, netratate, pun viața în pericol.

De data aceasta, Caravana de Bine este implementată cu sprijinul financiar al companiei Flanco și va oferi acces la mai multe specializări medicale în aceeași zi, direct în comunitate, aproape de oameni. O echipă de medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române se vor deplasa într-un cabinet medical mobil pentru a efectua investigații medicale gratuite.

În județul Dâmbovița, Caravana de Bine va ajunge în comuna Pucheni, la Școala Gimnazială Nicolae Vlad, în perioada 20-21 mai 2023, între orele 10:00 și 18:00. Pacienții vor avea acces gratuit la următoarele investigații medicale:

  • EKG
  • Consultații medicale generale și pediatrice
  • Măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune arterială, glicemie, greutate, temperatură, pulsoximetrie).

La finalul examinărilor, pacienții vor primi scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice, pentru a putea lua măsurile necesare în cazul în care se depistează afecțiuni medicale.

În concluzie, Caravana de Bine este un proiect umanitar important, care oferă acces gratuit la investigații medicale pentru persoanele vulnerabile din mediul rural, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora și la prevenirea unor complicații medicale grave. Suntem recunoscători că astfel de proiecte se derulează în județul Dâmbovița, iar participarea noastră la această inițiativă este o dovadă a angajamentului nostru de a ajuta acolo unde este nevoie.

Urmariti-ne pe Google News