NOUTATI

Câinele Amstaff scapă pe geam și mușcă doi oameni și un Husky la o terasă din Arad

Un incident șocant a avut loc în centrul Aradului, unde un câine din rasa Amstaff a atacat doi clienți ai unei terase și câinele lor Husky. Animalul agresiv a scăpat de la stăpâna sa, o femeie de 64 de ani, după ce a spart geamul locuinței și a sărit pe stradă.

Acolo, a ajuns pe terasa unui local și a mușcat de picior un bărbat de 30 de ani și de mână o femeie de 25 de ani, ambii cu domiciliul în străinătate. Cei doi erau proprietarii câinelui Husky, care a fost și el rănit de Amstaff.

Polițiștii au fost alertați prin 112 și au intervenit pentru a captura câinele periculos, care aparține categoriei a II-a de câini periculoși. Acesta a fost dus la adăpostul public de câini din Arad, unde va rămâne până la finalizarea anchetei. Reprezentanții Asociației Chinologice Române – filiala Arad au evaluat câinele și au stabilit că are aproximativ 15 ani.

Polițiștii fac cercetări pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin și vor stabili dacă stăpâna câinelui se face vinovată de vreo infracțiune. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului.