NOUTATI

BNR lansează monede aniversare dedicate revoluției de la 1848

Banca Naționala a României va emite, incepand cu 29 mai 2023, monede din aur si argint pentru a marca 175 de ani de la Revolutia Romana din 1848. Vor fi lansate o moneda din aur in valoare de 100 de lei si o moneda din argint in valoare de 10 lei.

Aversa monedelor prezinta monumentul Eroilor Pompieri din București, stema tarii si valoarea nominala. Pe revers sunt prezentate portretele revolutionarilor Avram Iancu, Nicolae Balcescu si Mihail Kogalniceanu, precum si inscriptia „Revolutia Romana 1848”.

Monedele din aur si argint sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent, insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate in limbile romana, engleza si franceza.

Tirajul maxim este de 1.000 de bucati pentru moneda de aur si 5.000 de bucati pentru cea de argint. Pretul de vanzare este de 3.100 lei pentru moneda de aur si 490 de lei pentru cea de argint, la care se adauga TVA.

Monedele aniversare au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Vor putea fi achizitionate prin sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis, iar informatii suplimentare se gasesc pe site-ul bancii centrale.

Urmariti-ne pe Google News