NOUTATI

Bătrâna din Dambovita de 88 de ani a fost adusă cu 28 grade la spital. „Explicația că a înghețat în ambulanță”

O femeie de 88 de ani a murit de hipotermie la un azil din comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa. Femeia era internată în centrul social, care a fost renovat cu fonduri europene şi guvernamentale în valoare de peste trei milioane de lei.

Femeia a fost adusă la spital cu o temperatură a corpului de doar 28 de grade Celsius. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a declarat că explicaţia lansată de unii reprezentanţi ai centrului că i-ar fi scăzut temperatura în ambulanţă este de domeniul ştiinţifico-fantasticului.

„Femeia era internată în centrul respectiv. De acolo a fost adusă, nici noi nu ne explicăm cum a fost adusă la temperatura aceea. Explicaţia, sau supoziţia lansată de unii reprezentanţi ai centrului că i-ar fi scăzut temperatura în ambulanţă este de domeniul ştiinţifico-fantasticului şi nu e corelată cu realitatea. Şi dacă ambulanţa nu ar fi fost încălzită, lucru care nu există, nu ar fi putut să scadă temperatura la 28 de grade în jumătate de oră, cât a parcurs ambulanţa de la Titu (din zona din care a fost preluată pacienta – n.r.) la Târgovişte. Toate ambulanţele sunt încălzite şi asigură transportul optim a pacienţilor”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc decesul.

Urmariti-ne pe Google News