NOUTATI

Bărbat prins în timp ce transporta lemne furate în comuna Valea Mare

Un bărbat din comuna Valea Mare a devenit ținta polițiștilor sâmbătă, după ce a fost surprins transportând o căruță plină cu lemne furate pe DJ 702A, în apropiere de localitatea Valea Caselor. Polițiștii au efectuat controale și au descoperit că individul transporta un metru cub de material lemnos fără a avea documente legale de proveniență și însoțire.

În urma incidentului, lemnul a fost confiscat, iar bărbatul a fost amendat pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Acest caz subliniază importanța respectării normelor legale în ceea ce privește exploatarea și transportul materialului lemnos pentru a preveni tăierile ilegale și a proteja mediul înconjurător.

Autoritățile locale și jandarmeria continuă să monitorizeze activitățile de exploatare forestieră din zonă și să aplice sancțiuni în cazurile de încălcare a legislației în vigoare. Aceste eforturi sunt esențiale pentru conservarea resurselor naturale și menținerea echilibrului ecologic în regiune.

Urmariti-ne pe Google News