NOUTATI

Bărbat din Șelaru reținut și arestat preventiv pentru violare de domiciliu, distrugere și violență fizică

Un bărbat de 33 de ani din comuna Șelaru a fost arestat preventiv după o serie de incidente implicând violare de domiciliu, distrugere și acte de violență. Evenimentele au început pe data de 5 octombrie când bărbatul nu a respectat măsurile stabilite printr-un ordin de protecție și s-a apropiat de locuința unei femei de 67 de ani, fostă parteneră a acestuia.

Politia susține că între luni septembrie și octombrie, individul a agresat-o fizic pe femeie, a refuzat să părăsească proprietatea ei și a provocat distrugeri în proprietate. La 4 octombrie, sub influența alcoolului, s-a strecurat fără drept în curtea unei alte femei, în vârstă de 77 de ani, din aceeași localitate.

„La 9 octombrie, în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, s-a dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.”, a raportat poliția locală într-un comunicat.

Ulterior, la data de 11 octombrie, bărbatul a fost prezentat în fața Judecătoriei Găești, care a emis un mandat de arestare preventivă împotriva sa. În acest moment, cercetările în cazul acesta continuă, cu acuzații de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și încălcarea măsurilor stabilite printr-un ordin de protecție provizoriu.

Procurorul de caz urmărește îndeaproape evoluția situației, iar infracțiunile sunt tratate cu toată gravitatea de către autorități, în scopul asigurării securității comunității din Șelaru.