NOUTATI

Bărbat din Dâmbovița reținut pentru serii de furturi din spălătorii auto. Ploieșteni deposedați de averi.

Un individ în vârstă de treizeci de ani, originar din orașul Moreni, Dâmbovița, este în centrul investigaţiilor pentru o serie de furturi din facilităţi self-service de spălare auto din zona Prahovei. Acesta a fost acuzat de distrugerea dispozitivelor de siguranţă şi furtul de numerar din diverse echipamente.

În intervalul nocturn între 18 și 19 decembrie 2023, suspectul ar fi compromis sistemul de securitate a trei panouri de control şi ar fi luat cu forţa sume în bani din două posturi de spălare și un aspirator, provocând pagube de aproximativ 2.600 lei într-o astfel de locație din Filipeștii de Târg. În data de 19 decembrie, acelaşi individ a repetat infracțiunile, afectând alte două panouri și furând sume de bani, cauzând un prejudiciu de 1.600 lei la una din spălătoriile din Ploiești. Ulterior, pe 5 ianuarie 2024, a utilizat aceeași metodă pentru a sustrage bani, cu un prejudiciu de 1.500 lei. Ca răspuns la aceste acțiuni, poliția l-a reținut pe suspect pentru 24 de ore, urmând a fi adus în fața justiției pentru măsuri preventive suplimentare.

În paralel, într-un incident separat, trei bărbați au fost arestaţi pe 14 decembrie 2023 sub suspiciunea de furt calificat, după ce au furat bijuterii de valoare şi sume mari de bani dintr-un vehicul, totalizând pierderi de aproape 100.000 de euro. Poliția Prahova a fost alertată de proprietarul bijuteriilor și banilor, după ce a observat lipsa acestora din mașina sa parcată în Ploiești. Suspecții, presupuși a fi fost angajaţi în furturi, s-au dovedit a fi autorii furtului menționat.

Urmariti-ne pe Google News