NOUTATI

Autoritățile declanșează controale intense în azilurile de bătrâni din Dâmbovița: Nu se vor tolera abateri!

Controale și în centrele rezidențiale din județ. Sunt 49 de astfel de instituții în Dâmbovița

După descoperirea unor probleme grave în aziluri de bătrâni din județul Ilfov, autoritățile au luat măsuri urgente și au demarat un control tematic în toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap sau minorilor. Aceste controale sunt realizate și în instituțiile rezidențiale din județul Dâmbovița, unde există 49 de astfel de instituții, dintre care 47 au rezidenți.

În conformitate cu prevederile legale, în perioada 10 – 17 iulie 2023, reprezentanți ai unui număr de instituții, precum AJPIS, ITM, OPC, DSP, DSVSA, IPJ și ISU vor efectua controale în cele 49 de centre rezidențiale destinate persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități și copiilor. Aceste acțiuni sunt coordonate de Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița, având ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind funcționarea și organizarea activității în aceste centre. Siguranța și calitatea serviciilor de îngrijire sunt esențiale în aceste instituții, iar tratamentul respectuos și oferirea celor mai bune servicii sunt prioritare.

Sub coordonarea prefectului județului, Claudia Gilia, s-au format două echipe mixte pentru eficientizarea acțiunilor de control. Aceste echipe vor participa la acțiunile comune în vederea verificării respectării prevederilor legale și a organizării adecvate a activității în centrele rezidențiale din județul Dâmbovița. Este clar că nu se vor tolera abateri de la cerințele impuse de lege și bunul-simț, iar autoritățile sunt hotărâte să asigure siguranța și calitatea serviciilor oferite în aceste instituții.

Urmariti-ne pe Google News