NOUTATITURISM

Atracții turistice în Dâmbovița. Descoperă Mănăstirea Viforâta, un colț de rai în apropierea municipiului Târgoviște

Dacă sunteți în căutarea unor atracții turistice în Dâmbovița, vă propunem să descoperiți Mănăstirea Viforâta, un colț de rai în apropierea municipiului Târgoviște. Această mănăstire este una dintre cele mai vechi și mai frumoase din județ, fiind construită în secolul al XVI-lea de către domnitorul Petru Cercel.

Mănăstirea Viforâta este situată pe malul râului Ialomița, înconjurată de păduri și dealuri. Aici puteți admira arhitectura tradițională românească, pictura murală originală și icoanele de mare valoare artistică și istorică. De asemenea, puteți vizita muzeul mănăstirii, unde sunt expuse obiecte vechi de cult, cărți rare și documente.

Mănăstirea Viforâta este un loc plin de liniște și pace, unde vă puteți relaxa și ruga. Aici se organizează și diferite evenimente religioase și culturale, cum ar fi slujbe, concerte, expoziții și conferințe. Mănăstirea este deschisă zilnic pentru vizitatori, iar intrarea este gratuită.

Dacă vreți să vă prelungiți șederea în zonă, puteți opta pentru una dintre pensiunile din apropiere, care vă oferă condiții confortabile și ospitalitate. De asemenea, puteți profita de ocazie pentru a explora și alte atracții turistice din Dâmbovița, cum ar fi Curtea Domnească din Târgoviște, Lacul Bolboci sau Cheile Zănoagei.

Mănăstirea Viforâta este o destinație ideală pentru cei care caută un loc de refugiu spiritual și cultural, dar și pentru cei care iubesc natura și istoria. Vă invităm să o descoperiți și să vă bucurați de frumusețea ei!

Urmariti-ne pe Google News