NOUTATI

Atenție: Ninsori în unele zone! Verificați pregătirea mașinii înainte de a vă deplasa în condiții de iarnă

Zonele montane sunt lovite de ninsori abundente! Conducătorii auto sunt avertizați să fie precauți și să se asigure că mașinile lor sunt pregătite pentru condiții de iarnă. Autoritățile recomandă echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă și utilizarea lanțurilor pentru autovehiculele grele.

În contextul ninsorilor în zonele înalte, există riscul apariției accidentelor și blocării drumurilor. Este esențial ca șoferii să consulte prognoza meteo și să ia în considerare avertizările emise de CNAIR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România) și poliția rutieră înainte de a pleca la drum.

Echipajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarilor sunt mobilizate pentru a interveni acolo unde situația o impune, astfel încât să se asigure că drumurile rămân accesibile și în condiții de siguranță.

Pentru a evita problemele și neplăcerile cauzate de condițiile meteo nefavorabile, este recomandat să amânați deplasările în zonele afectate de ninsori în cazul în care nu aveți mașina pregătită pentru circulație în condiții de iarnă.