NOUTATI

Atac sângeros în Annecy: Mai mulți copii înjunghiați într-un parc de joacă

Un atac cu cuțitul a șocat Franța joi dimineață, când un bărbat a înjunghiat mai mulți copii la un loc de joacă din orașul Annecy, situat în sud-estul țării. Potrivit presei locale, cel puțin nouă persoane au fost rănite, dintre care opt copii și un adult. Trei dintre victime sunt în stare gravă și au fost transportate la spital. Atacatorul a fost arestat de poliție la fața locului și s-a aflat că este un solicitant de azil sirian.

Motivul atacului nu este clar, dar se pare că individul a acționat la întâmplare și nu avea nicio legătură cu victimele. Martorii au declarat că bărbatul a intrat în parc în jurul orei 9:45 și a început să înjunghie copiii care se jucau liniștiți. Un adult care încerca să-i apere pe copii a fost și el rănit. Unii dintre copiii atacați aveau doar trei ani.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a lăudat intervenția rapidă a forțelor de ordine și a anunțat că se va deplasa la Annecy pentru a se întâlni cu victimele și familiile lor. El a adăugat că va face tot posibilul pentru ca atacatorul să fie pedepsit cu severitate.

Președintele Emmanuel Macron nu a făcut nicio declarație oficială despre atac, dar surse din Palatul Elysee au spus că este informat în permanență despre situație și că își exprimă solidaritatea cu victimele.

Atacul de la Annecy vine la câteva luni după ce Franța a fost zguduită de o serie de atentate teroriste islamiste care au vizat profesori, polițiști și credincioși catolici. Autoritățile au sporit măsurile de securitate și au anunțat o lege care vizează combaterea separatismului religios și promovarea valorilor republicane.

Urmariti-ne pe Google News