NOUTATI

Arctic se transformă în Beko Romania și își diversifică activitatea

Compania Arctic Găești, liderul pieței de electrocasnice din România, a anunțat că își va schimba numele în Beko Romania, după ce acționarii vor aproba această decizie.

Schimbarea de identitate face parte dintr-o campanie de rebrănduire inițiată de grupul turc Arçelik, care deține compania românească.

În plus, Arctic Găești își propune să își extindă portofoliul de activități cu distribuția de energie electrică, pentru care va negocia actul constitutiv al societății.

Compania face parte din grupul Arçelik, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa, prezent în 146 de țări și cu 23 de fabrici în nouă state.

Arctic Găești are cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, situată în județul Dâmbovița, unde produce frigidere și mașini de spălat pentru piața locală și pentru export.

Fabrica a fost construită în 17 luni, cu o investiție de aproape 150 de milioane de euro, și are o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.

Anul trecut, Arctic Găești a înregistrat o cifră de afaceri de 3,79 miliarde de lei, în creștere cu 8,3% față de anul anterior, dar și o pierdere netă dublată, de 141,1 milioane de lei.

Compania are peste 4.300 de angajați, dintre care majoritatea lucrează în fabrica din Găești