NOUTATI

Arctic România marchează un success remarcabil cu peste 4 milioane de maşini de spălat produse la fabrica Ulmi

Arctic, gigantul industriei de electrocasnice românești, se mândrește cu o vastă prezență pe piețele internaționale, având peste 80% din producția sa destinată exportului. „Made in Romania” nu mai e doar o etichetă, ci un semn al calității și inovației, cu mașini de spălat rufe care ajung în peste 40 de țări, de pe trei continente, inclusiv în destinații precum Senegal și Paraguay.

Inaugurată în urmă cu patru ani, cu o investiție de peste 150 de milioane de euro, fabrica Arctic din Ulmi a atins un nou mijloc în producției, poziționând România ca lider în eficiență energetică și inovație sub conceptul Industry 4.0. Directorul Arctic, Murat Büyükerk, afirmă cu mândrie că până la sfârșitul anului se așteaptă la depășirea cifrei de cinci milioane de unități produse.

Fabrica dispune de o diversitate impresionantă, putând să fabrice până la 407 modele de mașini de spălat, cu ajutorul a peste 200 de roboți avansați ce colaborează cu angajații pentru a crește productivitatea cu 30%.

În plus, Arctic a înregistrat reduceri considerabile ale consumului de resurse: 56% în energie, 60% în apă și o scădere cu 26% a deșeurilor. Eficiența nu sacrifică însă sustenabilitatea, deoarece o parte semnificativă din necesarul energetic al fabricii vine din surse regenerabile, inclusiv din propriul parc fotovoltaic.

Cu două facilități de producție în România, una dedicată frigiderelor și cealaltă mașinilor de spălat, Arctic a încheiat anul 2022 cu performanțe deosebite, raportând o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de lei, cu un avans de 8,5% față de anul anterior. Grupul Arcelik, proprietarul Arctic, gestionează prin Arctic atât producția locală, cât și importul și distribuția, cu producția fiind principalul motor economic, contribuind cu aproximativ 70% la cifrele de afaceri, conform celor mai noi date financiare publicate.

Urmariti-ne pe Google News