NOUTATI

Ar fi trebuit sa inceapa luni – Ministrul Educației anunță prelungirea perioadei pentru încheierea situației școlare și înscrierile la examene

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat joi prelungirea termenului pentru încheierea situației școlare la clasele a 8-a și a 12-a, precum și a înscrierilor pentru examenul de bacalaureat și evaluarea națională, până pe 13 iunie. În ceea ce privește celelalte clase, ministrul a precizat că nu este necesară modificarea calendarului pentru încheierea situației școlare.

Deca a menționat, de asemenea, că probele de competențe la bacalaureat se vor desfășura între 14 și 23 iunie, iar pentru probele scrise la bacalaureat și evaluarea națională nu se impune modificarea calendarului.

Ministrul Educației a anunțat și alte două noutăți incluse în ordinul de ministru. Prima se referă la încheierea situației școlare în cazuri excepționale cu minimum 2 note de către profesorii care predau disciplinele respective, fără înlocuirea cadrului didactic. A doua noutate constă în eliminarea obligativității validării situației școlare în ansamblu la nivel de școală de către consiliul profesoral, reducând astfel birocrația.

Aceste declarații au fost făcute în contextul grevei profesorilor, care au anunțat un nou protest în București pentru ziua de vineri.

Foto:Pexels.com