NOUTATI

 Angajații Spitalului Județean Târgoviște protestează pentru salarii mai mari și condiții de muncă îmbunătățite

Angajații Spitalului Județean Târgoviște, membri ai Federației Solidaritatea Sanitară, au participat la o grevă de avertisment în această dimineață, între orele 12 și 13. Protestul vine ca urmare a nemulțumirilor legate de salariile mici și modul în care sunt tratați de către autorități.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a organizat această acțiune pentru a susține revendicările legitime ale angajaților din sistemul sanitar. Cele mai importante solicitări vizează creșterea veniturilor salariale reale, indexarea salariilor la rata inflației, recompensarea echitabilă pentru asigurarea continuității serviciilor medicale și desfășurarea activității în condiții diverse, precum și eliminarea inechităților salariale accentuate de ultima ordonanță de urgență privind salarizarea.

Deși greva de avertisment a respectat prevederile legale privind asigurarea a cel puțin o treime din activitatea normală și funcționarea serviciilor de urgență, Federația a solicitat în prealabil Guvernului încheierea unui acord privind procedura de desfășurare a grevei în sistemul sanitar, solicitare care a fost refuzată. În absența unui astfel de acord, Federația a elaborat și publicat un „Decalog al grevei de avertisment”, care conține instrucțiuni publice pentru angajați privind comportamentul pe durata protestului.

Reprezentanții angajaților din sănătate speră că această acțiune de avertisment va determina Guvernul să negocieze și să acorde drepturile legitime ale lucrătorilor din acest sector vital al economiei.

Urmariti-ne pe Google News