NOUTATI

Angajat din Dâmbovița investigat pentru înșelăciune și delapidare în valoare de aproape 200.000 de lei

Un individ care lucrează pentru o companie din Dâmbovița este în prezent sub anchetă de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Motivul cercetării este un prejudiciu în valoare de aproape 200.000 de lei, creat prin înregistrarea în contabilitate a unor facturi false.

Potrivit rezultatelor investigațiilor, se pare că, în perioada februarie 2018 – ianuarie 2020, angajatul în cauză a întocmit în mod fals 399 de facturi și s-a folosit nejustificat de sume de bani și produse din tutun.

Pe data de 9 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat o percheziție la locuința acestuia, situată în municipiul Târgoviște.

În plus, a fost emis și un mandat de aducere, urmând ca individul suspectat să fie dus la sediul Parchetului de pe Judecătoria Târgoviște pentru a fi audiat.

Aceste activități de cercetare penală au la bază suspiciunea de comitere a infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare.

Prejudiciul adus se ridică la suma de peste 199.900 de lei.

Este important de menționat că urmărirea penală este o etapă a procesului penal, conform Codului de Procedură Penală, iar acest lucru nu afectează în niciun caz presupunerea de nevinovăție, conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Urmariti-ne pe Google News