NOUTATI

Anastasia Udroiu, noua stea a natației dâmbovitene: a câștigat aurul la 200 m fluture și alte trei medalii

Anastasia Udroiu (13 ani), târgovișteancă și membră a clubului Renovatio, a făcut senzație la Campionatul Național de înot în bazin scurt pentru cadeți, care s-a desfășurat în perioada 15-17 decembrie 2023 la Miercurea Ciuc. Ea a reușit să obțină patru medalii, dintre care una de aur, la probele de fluture și liber.

Sâmbătă, Anastasia a devenit campioană a României la 200 m fluture, cu un timp de 2:14.56, devansându-și adversarele cu peste două secunde. Aceasta a fost cea mai importantă performanță a ei la această competiție, care a adunat peste 300 de înotători de la 40 de cluburi din țară.

Vineri, Anastasia a cucerit medalia de argint la 100 m fluture, cu un timp de 1:02.34, și alte două medalii de bronz, la 400 m liber (4:32.45) și 200 m liber (2:08.67). Ea mai are de disputat trei probe duminică, la 50 m fluture, 100 m liber și 800 m liber.

Anastasia este antrenată de Felix Stănescu, care a lăudat-o pentru efortul și determinarea ei. ,Anastasia, după ani de muncă și sacrificii ai primit exact ce ți-ai dorit!”, a scris el pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie cu sportiva și medalia de aur.

Anastasia este una dintre marile speranțe ale natației dâmbovițene și românești, având în palmares și alte titluri naționale și internaționale la diferite categorii de vârstă. Ea se pregătește zilnic la bazinul din cadrul Complexului Turistic de Natație din Târgoviște, unde își perfecționează tehnicile de înot și își dezvoltă rezistența și viteza.

Urmariti-ne pe Google News

×
PRIMARIA TARGOVISTE

Cristian Stan: Eveniment de excepție: Cupa Moș Crăciun 2023 - înot și distracție! 🏆🏊‍♀️🎅